Forsiden

Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 358245

Dato: 01.10.2019

Tusen Takk Erna.

Ja jeg må virkelig takke deg for hva du gjør for vårt land og resten av Europa.
Du sørger for at det blir bygget utenlandske strømkabler til kontinentet slik av vår grønne strøm kan selges billig og hjelpe til med det grønne skiftet der nede. Få vekk kullkraftverk og det som verre er. At vi får vår nydelige natur ødelagt for all fremtid er ikke så nøye.
At Stølsheimen mitt barndoms paradis blir rasert som turområde er heller ikke så nøye. Vi må så inderlig tåle den urett som ikke rammer oss selv skrev Øverland. Og her er da virkelig ikke oss som får naturen ødelagt. Nei det er fremtidens generasjoner som får nyte synet av mastodonter på 250 meter som rager og viser frem hvor deres forfedre fant lykken. At ryper, kongeørn og havørn ryker med, samt trekkfugler og annet vilt må vi ofre på det grønne alter.
At det er norske utbyggere, gir kommunale inntekter (på kort sikt) alt selges til utenlandske eiere straks det står ferdig. Og kjøperne står i kø for å kjøpe norsk vindkraft.
At vi her hjemme får tidenes dyreste strøm må vi og tåle. Vi har råd til det. Det er en liten pris å betale for å hjelpe Europa med grønn energi.

Så Erna jeg vil så inderlig takke deg for dette. For dette er din plan. Knytte Norge til Europa koste hva det koste vil. Og du kan umulig sitte der og benekte at du visste. Strømmen kom til å bli for evig dyrere her hjemme. Prisene vil flate seg ut på Europeisk nivå. Dette er fakta du ikke kan underslå du visste. At vår natur blir solgt som profitt er din plan og ditt virke.

Lurer på hva Osloeliten hadde sagt om du satte opp Europas største vindmøllepark i Oslomarka. Ja med start ved Tryvannstårnet. Det rager 118,5 meter over kollen. Radiomasten ved siden av 209 meter over bakken. Da er det vel bagateller med 250 meter som et glinsende fundament på Norges grønne energieksport. Oslovind kunne vindparken hete. Ja eller Ernavind om du heller foretrekker det?
Oslomarka er stor, det er nok av plass å ta av. 235 vindturbiner på 250 meter burde kunne gå innenfor denne naturperlen som ligger oslofolket så kjært. Marka er på 2000km2 så det er nok av plass å ta av.

Jeg kan vise deg brevet jeg fikk i dag. Og vise deg resultatet av ditt mesterverk.
Resultatet som så mange merker på kroppen i disse dager. En strømpris uten like, en regning som er høyere enn normalt. Vinteren under ett så er det vel mange som har fått sin regning sendt til inkasso. Da kostnadene ble for høy. Men de kan vel ta på seg en jumper eller to, og biter det ekstra med 20 blå så kan man ta en ytterjakke på. Bare vi sparer på strømmen og selger den billig så får alt gå.


Så Erna jeg vil takke deg personlig for din bragd. Du har oppnådd det du ville. Du fikk regningen sendt til oss. Så igjen en hjertevarm takk for det du oppnår på folkets vegne, ditt ettermæle vil for alltid bestå. 250 meter rager de, minnesmerke over Ernas gave til det Norske folk. De står der skinnende blanke roterer og dreper vår natur.