Høringssvar fra vidar risnes

Dato: 01.10.2019

Som en av Norges borgere som har mye livserfaring og er meget bereist over vår klode i de siste 30 år, vil jeg på det aller sterkeste motsette meg alle videre former for rasering av Norsk natur med montering av monster turbiner i våre kyst og fjellområder.

Ser på dette som den største raseringen som har skjedd i Norges historie, og som vil være en skammens plett for de involverte for all fremtid.

Fra tidligere tider som vi helst vil unngå skal skje igjen har vi arr oppover kysten vår med Tyske kanonstillinger, og som nå er fredet nettopp for å opplyse oppvoksende generasjoner om galskapen som var den gang.

Er stygt redd for at de arr som nå blir påført landet vårt for fremtiden også vil bli et minnesmerke over naive politikere og grådige kapitalister, som fikk herje fritt og uhemmet med full støtte og godkjennelse fra et inkompetent NVE med noen godt betalte eller ideologiske ansatte.

Norge skal leve videre og holde en god standard på land og folk, også etter at oljeinntekter minker en gang i fremtiden. Da vil det være spesielt viktig å beholde den fantastiske natur som vi har, og som vil være en gullgruve for fremtidig turisme. Meg selv og mange andre med utenlandske venner har allerede nå fått sterke reaksjoner på ødeleggelsene som foregår.

I mange land der vi arbeider er der allerede meget redusert livskvalitet og manglende mangfold med natur, det meste ødelagt med storstilt industri utbygging, og mine kontakter der ser på Norge som et nesten urørt paradis på jord og reiser hit for å oppleve Norsk fri natur.

Alle involverte parter vet også fullt ut at disse enorme rotorbladene vil drepe det meste av fugleliv i området over tid, og også en betydelig del av nødvendige insekter i faunaen. Det blir en stor parodi når en menigmann da kan få større bøter for fauna kriminalitet ved å forstyrre hekkeplasser for aktuelle fugleraser som nå blir utryddet med Statens velsignelse?

Håper NVE og politikere ser logikken i dette og snur om på den uhyggelige raseringen som det er lagt opp til. Dere vil sannsynligvis for all fremtid ha et ettermæle på "De som stod for raseringen av Norsk kyst og fjellandskap"

Mvh

Vidar