Høringssvar fra Anonym

Dato: 23.02.2019

Svartype: Med merknad

Det er umulig å snakke om "kvinnens rettighet" uten å snakke om livets rett.

Er det ikke slik at vi alle her er blitt til for en grunn?

Hvem skal egentlig ta makt på denne måten - over livet selv... det er rimelig drøyt å snakke om at Kvinner tar retten til fosterreduksjon fordi det er så mange krav i samfunnet rundt oss at vi ikke lenger har øyenene på hjemmet lenger...

og la oss holde tungen rett i  munnen - fosterreduksjon går ikke i samme kategori som selvbestemt abort ... som ved voldtekt åpenbar hensiktsmessig. Her snakker vi om kvinner som skal styre seg igjennom alt... klarer ikke gjennomgå svangerskap, skal overstyre og detaljstyre. Alt i alt går debatten på fosterreduksjon i rekken av en høyst usunn samfunnsutvikling hvor vi voksne setter oss selv alt mer foran... alt.

Hvorfor ikke yte mer til de som vil - men som ikke tutor de får det til? Hva kan Regjeringen gjøre f.eks..? Hvis vordende tvillingmødre visste at de kan gå til Helsesenteret som gir ekstra ressurser til å følge opp tvilling-mamma når hun trenger avlastning de første 3 månedene mens far er på jobb, og 3 måneder spesielt skreddersydd oppfølging med avlastning 2 timer hver Dag for de som er alene-mor - en hjemme hjelp som hjemmetjeneste (frivillig tiltak), tenker jeg at mye av frykten for der ukjente kan fjernes. I tillegg snakket regjering om dobbel barnetrygd - ved tvillingfødsel, og der ligger nok den største frykten for alle som venter et barn eller mer - at de skal ha økonomi til å gjennomføre hele løpet på 18 år.

Både Kvinner og Menn lever i en "jeg-dominant" kultur i dagens samfunn. Kvinner snur ryggen til det de biologisk er skapt å gjøre og beslaglegger naturens gang i frykt for hva et ekstra barn vil gjøre med dere tilværelse. Istedet — er omfavnelse og aksept for det som livet gjør noe alle  faktisk må møte slik det kommer. Gjelder liv og død. Vi styrer enda ikke over aktiv-dødshjelp heller. Denne debatten med fosterreduksjon ligner mye på dette å overstyre livet - og tilkalle døden tidligere enn det var meningen.

For å ta oppgaven å oppdra fler barn - må man selvsagt få ta valget selv, men når det uventede skjer, og en blir til dobbel-lykke så må vi ta det livet sjenker oss: faktisk!

Å kjenne på den bismak det etisk sett er å ta liv, er mer relevant en kvinner som mener det helt i orden å fjerne søsken til den som ikke selv kan snakke for seg....

Hilsen,

Tvillingmamma og Mor til 3.