Høringssvar fra Børge Bahr Naseer Blåtind

Nikotin som medisin der det foreligger nevrologiske lidelser

Dato: 08.05.2015

Svartype: Med merknad

Igjen skal man tas fra et NYTELSESMIDDEL, der resten av verden går mot legalisering av Cannabis, skal nå tobakk tas bort eller gjøres så umulig å få tak i og dyrt på linje med Heroin.

Selv lider jeg av en nevrologisk lidelse, nevrolog har bekreftet at nikotin påvirker NEUROTRANSMITTERE som maskerer og reduserer lidelsen.

Selv røker jeg en cigar daglig eller en pipe tobakk (ikke inhalering). Både fastlege og nevrolog sier at det ikke er statistisk signifikannt at det er skadelig.

Uansett er plagene så redusert at det ville vært verdt det. Vanlig medisin har ikke virket.

Min kone har i alle år røket Mentholsigaretter, hun er 53 og har ikke noe ønske å slutte, det er hennes kos etter lang dag.

Dette minner om puritanisme, og fordi dere som lager lovene ikke bruker tobakk skal dere bestemme over oss som nyter tobakk. Jeg opplever det som frekt og en stor inngripen i vårt liv.

Hvorfor ikke ha en folkeavstemning om dette? La folket få velge.

Og hva med disse få spesialforretninger, som Havannamagasinet i Stavanger og den på Solli Plass i Oslo. Der er og en jeg har vært i i Bergen. Det er kultur for oss som frekventerer disse steder. Fordi dere ikke har noen interesse og ser allt i et fysisk-helse-perspektiv, gir dere ikke noen rett å ta dette bort for oss.

Så la tobakken være, la oss som har den glede få fortsette. Jeg har snakket med flere leger som røker en sigar etter en lang dag. La dem få fortsette med det.

Og de som røker sigaretter og pipetobakk med smak, la dem fortsette med det.

Jeg anbefaler dere alle å lese igjen boken "1984", den sier det ganske godt om et gjennomregulert samfunn (i såkaldt beste mening, eller ikke, det er makt for maktens skyld og missbruk av makt).

 

Vhf B. B. N. Blåtind

Salthellervegen 5D, 5770 Tyssedal