Høringssvar fra Norsk Pokerforbund

Dato: 29.09.2020

Svartype: Med merknad

Høringsuttalelse fra Norsk Pokerforbund - ny lov om pengespill

§ 5 Formidling av betalingstransaksjoner

Det er forbudt å formidle betalingstransaksjoner ved innskudd til og utbetaling fra pengespill uten tillatelse etter denne loven, jf. § 4.

Selv om poker er et spill med lavere risiko for spillavhengighet enn mange andre pengespill som tilbys på nett av Norsk Tipping, finnes det fortsatt ikke noe slikt tilbud for pokerspillere i Norge. Dersom man skal ha et forbud mot betalingstransaksjoner til utenlandske spillselskap, bør det i det minste være et tilbud om nettpoker innenfor det norske spillmonopolet.

Poker på nett er et levebrød for mange nordmenn, og en hobby for mange flere. Til forskjell fra nesten alle andre pengespill er poker et spill man tjene penger på over tid, om man tilegner seg tilstrekkelige ferdigheter ved spillet. Vi får til stadighet henvendelser fra pokerspillere med spørsmål om hvordan de skal få ut penger de har vunnet på nett. Dessverre blir man gjennom betalingsforbudet tvunget til å ta omveier for å få tilgang til pengene man har vunnet. Disse omveiene er ofte skjult, og skaper en uønsket svart økonomi rundt disse transaksjonene. Så lenge det ikke er ulovlig for spillere å spille hos utenlandske spillselskaper er det urimelig å nekte folk tilgang til sine gevinster.

Vedlegg