Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Til alle lovlydige borgere, som vurderer å stemme for et totalt overvåket samfunn

Dato: 16.12.2016

Svartype: Med merknad

Til deg som tenker; Ja, dette er da ikke så ille. Dette er da kun for å få tatt de kriminelle i samfunnet. De som faktisk har noe å skjule. Jeg er en lovlydig borger, så hvorfor skal jeg være skeptisk til dette forslaget!?

Jeg kan vel begynne med å slenge ut en påstand; de som faktisk har noe å skjule. Jo de klarer faktisk å skjule det. Tro hva du vil, men sånn er det.

Før du stemmer ja, vil jeg at du skal tenke tilbake på ALLE privat meldinger du har sendt det siste året. Alle private Mail du har sendt. Alle smålumske uskyldige sider du tilfeldigvis har sveipet innom en sen og ensom nattetid. Alle private bilder du har sendt til partneren din for å sprite opp forholdet litt.

Det stemmer bra at du ikke har gjort noe galt. Men stemmer det at alt du har gjort, sett og skrevet, tåler dagens lys?

For det er det du risikerer ved en lovgivning som dette. Du er med på å skape et mekka av en database for folk som ønsker å bruke dette mot deg. Er du virkelig så naiv at du tror det blir fullstendig kontroll på hvem som får tilgang til ALT som blir lagret?

 Så tenker du; javel, så får man bare være voksen nok til å bruke dette såkalte nettvettet. Jeg får bare tenke igjennom hver eneste melding jeg skriver fra nå av. Jeg får slutte å sende private bilder til partneren min. Og det tror jeg godt du kan få til. Kanskje litt stressende i lengden, men dog. Det skaper jo et tryggere samfunn mot alle de pågående terrortruslene landet står ovenfor.

Men før du bestemmer det helt; Du har kanskje en sønn eller en datter også? De som tilhører en generasjon som har et mildt sagt liberalt syn på å sende litt utfordrende, private bilder seg i mellom. De gjør heller ikke noe galt. Men er du ok med at dette også blir lagret. At det ligger der som en fristende skattekiste for en 14-år gammel hacker, som er lysår foran deg i teknologiens verden, men som ikke er moden nok til å skjønne konsekvensene av hackingen som skulle være litt uskyldig morro. Delingen av bilder som sendes rundt til alle elevene på skolen...

Før du bestemmer deg spør jeg et enkelt spørsmål; vil en lovgivning som dette gjøre mest godt eller mest vondt?