Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Frykt er en dårlig sjåfør.

Dato: 05.01.2017

Svartype: Med merknad

Hei, jeg velger å være anonym rent symbolsk til dette høringssvaret. 

Som Norsk statsborger er jeg redd, Jeg er redd vi skal la frykten ta vekk våre kjære verdier, andre land rundt hele verden bruker ofte Norge som et godt eksempel for våre menneskerettigheter, vår frie tale og måten vi stoler påværandre på.

kryptering av tekster/dokumenter er apper du kan lett få på telefonen din og din data, det er noe jeg tror vil bli en ganske så vanlig praksis for en lovlydig borger og dessvere terrorister å andre kriminelle om dette forslaget i nå værende form skulle gå igjennom, det vil også koste enorme ressurser med tid og penger for å dekryptere vær enkelt samtale avhenging av hvor grundig krypteringen er. Dette tiltaket vil uten tvil lukke sammfunet enda mer, å få tilliten mellom borgere og offentlige tjenestemenn svekket.

Jeg ber dere tenke over hva vi som en nasjon forteller i form av handliger til de som bruker terror som et våpen. Du viser de at terror har en effekt på oss og at det er et effektivt redskap for å få makt og innflytelse på vår politikk, mennesker og nasjoner med vold..

Dette gjør meg på ekte redd for vår nasjons framtid siden vi da former oss etter gale menneskers handlinger.

Jeg har aldri gjort et godt valg i frykt, jeg har heller ikke sett andre gjøre gode valg, når frykt står bak deres handlinger.

Jeg ber deg å ikke splite oss som nasjon, jeg ønsker å kunne ha en privat samtale med mine kjære uten å lure på om de som skal beskyte meg og de jeg er glad i, leser/lytter til en samtale som de ikke har noe med. jeg ønsker ikke å måte skjule mine samtaler på noen som helst måte. Det føles ekkelt og feil siden jeg har ingenting å skjule, men jeg har verdier jeg holder fast på og grunnloven §102 er jeg stolt å si er en av de.

Det er rett og slett et perverst tiltak i praksis som er foreslått og dette skal altså repisentere Norske verdier som en nasjon? 

Vær så snill, se til andre alternativer for å holde oss trygge, vi trenger absolutt å være mye bedre på den digitale fronten, for å beskytte oss mot framtidige digitale og fysiske angrep, men dette tiltaket stopper ikke de som faktisk har evnen til å utføre slike angrep. det vil kun gjøre vanlige folk mer paranoid og redde.

Ingenting godt kommer ut av slike tilstander i mennesker, det vi har sett i verden rundt oss.

Vi trenger ikke å gjøre som alle andre og vår historie har mange stolte kapitler hvor vi skiller oss ut som et godt eksempel for resten av verden.

Vi kan nå gjøre det igjen.

Jeg takker for din tid, ønsker deg og dine kjære et godt nytt år videre!

Grunnloven §102

"Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke finne sted, unntatt i kriminelle tilfeller."