Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 884850

Dato: 15.11.2021

Norges Bank advarer

Både banker og private selskaper, til og med Stortinget, utsettes stadig for digitale angrep. Ukjente gjerningspersoner, «hackere», ønsker til stadighet å lamme, utnytte eller infiltrere våre digitale systemer.

Norges Bank mener derfor, i likhet med ekspertene E24 har snakket med, at det er essensielt at Norge beholder kontanter som en sikkerhet.

teknologi er sårbar

vi opplevere flere ganger i måneden at nettbank ikke er 100% tilgjelig

kort virker ikke - av ulike årsaker osv. strøm brudd- brud på linje norges vær.../server feil

hva skulle vi gjort uten kontanter da?

butikker osv i krise kan fremdeles selge uten kasse system vis de ønsker..de må bare ta varetelling når systemet er oppe igjen.

hva er muligheten for turister uten kontanter ?

ønsker vi å gjøre ting verre for turister?

bankene i min lokale område gjør det vaskelig for å få veksle penger og i tilegg setter de opp prisene - flere bedrifter som jeg vet om er avhenig at kundene kommer med vekslepenger til de.

mister man kortet i dag i norsk samfun så må man vente nermere 1 uke for å få nytt kort. noen banker har overstyr/ admin kort kort så de kan ta ut kontanter via bankens + min konto det er en redning i krise

jeg synes det skal være lettere å ta ut penger i dag baker skylder på ran og det er forstålig, men de har tatt det så langt at de holder kveletak på kontanter bruk med å ikke tilby utak inne eller utenfor lokale.

man kan gjøre som usa at banker har fedig utfylte kort og trenger kun å registeres på en konto men ser man på tall på svidel av dette så koster det samfunne mer en kontanter som blir redusert brukt

det er også ikke rettferdig å se på kontant bruk (sattestikk ) 2019 + pga covid.

ps: utenfor faste regninger bruker jeg 80% kontanter

man må også passe på at ikke bankene får muligheten til å bestemme/ sette/kontrollere gebyrer og evt "negativ rente" alså full kontroll over våre midler dette er mulig også i norge vis vi ikke har et presse midel som kontanter

norge må sikkre oss rett til å bruke kontanter - ved å kreve at banker tilbyr det,og straffe steder som nekter kontant betaling da vil kontant bruken gå opp.

flere er redde for å bruke kontanter for det er blitt en stigma "kontanter er for kriminelle"

kanskje om 50 år at IT er så sikkert og lett at vi kan vudere kontanter på nytt.. men pr dagens dato er ikke teknolog sikkerthet eller bra nok.