Høringssvar fra Morten Hullebergstuen

Dato: 02.11.2021

Bankene er avhengig av kunder for å drive lønnsomt. Kontanter kan også sees som kundenes garanti for at bankene faktisk HAR penger,ikke bare gjeld. Bankene bruker kundens penger til utlån å må derfor sørge for å tilby kundene tjenestene de trenger,som å ha mulighet til å ta ut sine penger i kontanter. Dette er også samfunnsikkerhet,ved langvarig strømbrudd eller andre katastrofer som ødelegger digitalt system kan kundene fortsatt kjøpe nødvendige varer,tjenester.

Fjernes kontanter vil bankene etterhvert øke sine gebyrer,kutte renter. Allerede nå er det banker med negative renter. Kundene gjør mere å mere av jobben bankene gjorde før,men gebyrene går bare opp.

Alle banker MÅ pålegges å ha en stor sum kontanter tilgjengelig slik at de som vil ha friheten til å bruke kontanter får den muligheten. Samtidig MÅ bankene også hindres i å øke gebyrer for handelsnæringens bruk av kontanter,slik det er nå nærmest tvinger de butikker over til digitale løsninger med skyhøye gebyrer.

Samme tid må også handelsnæringen pplegges å ta imot kontanter,det er IKKE mere kriminalitet med kontanter,Kripos sier største delen er på nett,så den grunnen er ikke gyldig. Sørg for å gjøre deres jobb som FOLKEVALGTE REPRESENTANTER AV DET NORSKE FOLK.