Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 184328

Dato: 28.02.2021

Jeg er imot forslaget fra Justis- og beredskapsdepartementet om å utvide den midlertidige loven om innreisebegrensninger for utlendinger på grunn av folkehelse og midlertidige bestemmelser i innvandringsloven (justeringer som følge av Covid-19).

Jeg beklager min dårlige norsk.

Mine argumenter:

For din forståelse:
Jeg har ikke noe problem med streng grensekontroll, obligatoriske tester og obligatorisk karantene når jeg bor hjemme hos datteren min, der hygienereglene kan overholdes.
Jeg kan også gi en uttalelse om forholdet (fødselsattest).
Men: det at grensen til Norge er helt stengt for meg som en 72 år gammel mor til en voksen datter (begge tyske statsborgere) er rett og slett uforståelig og uforståelig for meg.

Helsen min er ikke lenger så god.
Hvem vet hvor lenge jeg skal leve
Spørsmålet dukker opp hver dag:
Kan jeg til og med møte datteren min igjen?

Jeg orker bare ikke lenger, og jeg kan ikke godta det heller.

En liten kommentar:
Kjære medlemmer av den norske regjeringen, hvordan ville du mottatt hvis du ble forbudt å møte eller besøke pårørende, din eldre mor eller din eldre far?

Noe mer informasjon:
Datteren min jobber i det norske helsesystemet med rundt 200 pasienter (norske barn og ungdommer) hver uke.
Hun er kjent med hygienereglene. Det er bare på grunn av anvendelsen av disse strenge reglene at hun ennå ikke har blitt smittet med Corona.

Til tross for at de strengeste hygienereglene overholdes, er risikoen for å smitte meg med henne absolutt langt større enn å bringe koronainfeksjonen til Norge når jeg kommer inn i Norge.

Hvorfor stoler jeg ikke på?
Hvorfor antas det at jeg ikke overholder reglene?

Igjen og igjen oppstår spørsmålet for meg:
Hva er den virkelige, den virkelige grunnen til at den norske regjeringens forbud mot nære utenlandske familiemedlemmer ikke får komme inn i Norge?

Det er tilstrekkelige muligheter for den norske regjeringen til å kontrollere smitte når de kommer inn i Norge.
En innstramming eller utvidelse av den midlertidige loven om innreisebegrensninger for utlendinger av hensyn til folkehelsen og midlertidige bestemmelser i innvandringsloven er ikke nødvendig og bør avvises.

Jutta v H-H