Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 931120

Dato: 22.02.2021

De psykiske problemene i samfunne begynner å bli mer og mer tydelig. Ifølge politiet i Oslo har politiet måttet rykke ut til gjenntakende adresser dobbelt så mye under korona som før korona. Dette mener jeg bare er et uttrykk for hvor stort press resten av samfunnet vårt også er under.

Kjærestepar er en essensiel del av samfunnet vårt. De legger grunnlaget for tilfredshet og neste generasjoner med borgere. Å tenke fremover handler om å la kjære ha familiene sine og fremtiden inntakt. Oss med kjæreste og familie i utlandet opplever å ikke bli tatt seriøst som partnere i det moderne samfunn. Der giftemål ikke lenger er like viktig som det var før i tiden.

Min kjæreste og jeg snakket om å gifte oss en gang i fremtiden før Korona, men pga Korona og hvordan vi ufrivillig holdes fra hverandre tvinges vi til å fremskyve denne prosessen betraktlig. Noe som i seg selv ikke betryr så mye, men det føles urettferdig at vi må gifte oss for å bevise vår kjærlighet og tilhørighet til hverandre.

Vi har nå måttet utsette brulyppet vårt og kanselert ferie. Det oppleves urettferdig å ikke kunne treffes bare fordi vi ikke er gift. Vi hadde planlagt bryllup i mars og har allerede måttet utsette dette tidligere.

Kjærestepar som kan dokumentere seriøst og lengre forhold bør kunne få samme rettigheter til å sees igjen som gifte par. Dette fikk vi jo tidligere i pandemien, men regjeringen har klart å praktisk talt ugjyldiggjøre dette untakket vi først fikk. Forhold kan lett dokumenteres ved f.eks underskrift fra vitner på at forholdet har vært over en lenger periode, dokumentert forlovelse, papirer fra folkeregisteret om at prøvingsattest er bestilt. Det er mange tiltak som kan legge til rette for at ugifte skal kunne benytte seg av unntakene på en forsvarlig måte.