Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 129323

Dato: 23.02.2021

Hei, Jeg vet ikke så mye om hvordan dette fungerer, men jeg vil si at jeg og min forlovede har nå vært snart 13 måneder fra hverandre pga corona og de innreisereglene og vanskelighetene som har vært rundt dette. Vi skulle egentlig ha gifta oss tidlig sommer 2020, men det ble jo ikke noe av grunnet innreiseforbud og generell vanskelig sitausjon med korona. Vi har siden juli- aug 2020 bestemt oss for at vi skulle prøve å gifte oss på våren 2021, og min forlovede og jeg brukte mellom 8000-10 000 kr på at min forlovede som bor og oppholder seg i Filippinene nå,, etter å ha bodd 2 år og jobbet som au pair i Norgge før det mens vi var sammen, dro til Manila for å søke visum på vanlig måte for innreise 22.februar og videre 90 dagers besøksvisum slik at vi kunne gifte oss og starte livet vårt sammen nå endelig.

Dette gikk jo da i vasken for den planlagte innreisen der etter at hun ble ferdig med karantene og alting, fordi det ble innreise forbud fra 31.jan 2021.

Jeg ber nå om at regjeringen viser omtanke for kjærester og familier og gir oss mulighet til å få være kjære til landet, spesielt om man skal gifte seg, også da på besøksvisum da mange gifter seg på den type visum også.

Og nr 2 at man får lov å ha karantene sammen i egen bolig på lik linje med de som er gift allerede.

Slik jeg og mange forstår det nå om dagen så er den største mengden importsmitte fra arbeids invandrere som ikke følger reglene og kanskje har blitt dårlig regulert. Vi som gjerne vil treffe våre kjære igjen så snart som mulig, kjærester, partenere og familie, vi er villig til i mye større grad å strekke oss for å følge regler og passe på at den biten blir ivaretatt da dette er ekstremt viktig for oss dette gjelder.

Det sies at evolusjonært så lever de sjimpansene kortest som får minst berøring og "touch" og nærhet med andre sjimpanser. Det er noe de trenger for å få et sundt og godt liv. Dette gjelder nok også oss mennesker. Vi trenger community for å ha det bra, og den viktigste biten av community vi "craver" er menneskelig nærhet og berøring. Dette er selvsagt noe vi får aller mest fra våre partnere.

Vær så snill å vise omtanke for dette og ikke la tiltakene blir så strenge at de skader mer enn de hjelper. Jeg tror det gjelder oss i denne gruppen.

Aner ikke om dette er riktig måte å skrive et hørings brev, men håper dere kan ta dette med i videre vurderinger og forandringer fremover på hva som skal skje i forhold til innreise.

Mvh

Mathias

som har forlovede i Filippinene han ikke har sett på 13 måneder.