Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 162386

Dato: 25.02.2021

Hva med oss som har familier rett over grensa?

Tar normalt 1 time å kjøre. Knapt vært smitte på noen av stedene. Alikevel får vi ikke treffe familien. Dette går hardt ut over våre barn også. Vi som bor i grense kommuner har familien spredt på hver side av grensa da vi i årevis ikke har "merket" grensa.

Har hatt Svensk kjæreste i 4 år. Vi har skole barn fra før begge to som har gjort att vi har blitt boende på hver vår side av grensa. Dette er barn som er vant til å treffes hver helg og skole ferie. Nå får de ikke treffes pga karantene og skole.De har grått å rast utrolig mye dette året. Å så sitter dere å sier at dere tenker på barna. For meg virker det ikke sånn. Vi var heldig å fikk tatt oss fri til karantene i januar med skole oppgaver hjemme så vi fikk feire jul sammen med de i Sverige. Da hadde ikke barna sett hverandre siden 14.08.20 å de går nå i uvisse på når de treffer hverandre igjen.

Veldig enkelt for de som har sin familie på norsk side å si at man har jo FaceTime osv når det ikke dekker familie behovet til nærmeste familie. Vi bor begge i to kommuner med utrolig få covid 19 tilfeller men siden det skal gå på fylke ødelegger jo alle større byer for oss i små grense kommuner.

Familie er ikke turisme. Tenk på oss og tenk psykisk helse. Er hardt å trøste gråtende barn som savner "pappa" og bonus søsken pga stengt grense når man faktisk har det tungt selv pga stengt grense. Og de vet det kun er snakk om 1 time i bil så kan man ses!

Norsk politi har tilogmed bortvist folk flere døgn før nye regler tredde i kraft på grensa her. Reelt tilfelle i oktober 2020. Så vær mer tydelig med hva dere mener å slutt å la oss vente helt til dere åpner for alle igjen!!!