Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 040722

Dato: 08.02.2021

Dersom innreisereglene forlenges MÅ det gjøres unntak for utgifte par!


Vi i gruppen “oss med familie eller kjæreste i utlandet under covid-19“ reagerer på det faktum at gifte og ugifte par blir forskjellsbehandlet. Dette opplevels som uempatisk.

Mange er sammen i flere år før de gifter seg, andre gifter seg ikke. For eksempel, jeg og min kjæreste har vært sammen i hele 3 år. Han bor i Storbritannia, jeg bor i Norge.

Dersom vi var gift, ville han kunnet være i innreisekarantene i mitt hjem til tross for at huset ikke oppfyller strenge krav til egnet sted. Derimot, blir kjærester behandlet som turister, og får strenge krav til egnet sted.
Det oppleves som utrolig urettferdig at gifte par skal bli behandlet bedre, til tross for at kjærestepar kan ha hatt et like langvarig forhold.

Det er også verdt å nevne at dagens nye innreiseregler tillater kun innreise for de som er gift med en nordmann, min kjæreste kan altså ikke komme. Når skal regjeringen slutte å gjøre forskjell på gifte og ugifte par?

Min mentale helse brister, og dagens regler blir oppfattet som uematiske. Det er på tide at gifte og ugifte par blir behandlet likt.

Mitt forhold er like verdig som et gift par.