Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 140228

Dato: 23.02.2021

Dette er hjerterått å lese. Mest på grunn av usikkerheten rundt dette med kjærester og familier, og det å ikke vite når vi får mulighet til å sees igjen. Ett helt år er gått siden jeg fikk se min kjæreste fra USA, og jeg vet jeg ikke er alene om denne ensomheten og mentale belastningen, enda det virkelig føles veldig sånn ut til tider. Vi er en hel gruppe mennesker som føler oss oversett i en tid hvor mental helse blir mer og mer kastet lys på.

Ikke alle har råd eller mulighet til å ta ti dager separert karantene før man får møtes, så ønsker en tilpasning slik at vi får mulighet til å se våre kjære med forbehold om karantene sammen. Jeg ønsker ikke at det må komme til det punktet at jeg må avbryte studier, si opp jobben og selge alt jeg har og bare rømme landet for at vi skal kunne få være sammen, men den tanken kommer nærmere og nærmere for hver dag.

Vi er mange med kjærester og familier i utlandet, men ikke mange nok til at det skulle være umulig å ha oversikt på i forbindelse med potensiell smitte. Vi er en gruppe mennesker som er ekstra forsiktige, fordi selvfølgelig ønsker vi ikke å dra med oss smitte og risikere bortvisning fra landet. Vi er ikke turister. De kommer ikke hit for å reise rundt og øke risikoene - vi ønsker bare samvær med våre nærmeste, på tross av landegrenser.