Høringssvar fra Christen Holte

Dato: 05.03.2022

Tiltak ble innført med lynets hastighet i mars 2020, så da er det ikke noe hastverk å innføre forlengelser nå. Det ville være mye bedre om det ble gjort et skikkelig forarbeid (med grundige konsekvensutredninger osv.) over hva som eventuelt skal kunne innføres og hvilke kriterier som skal være oppfylt.

Mange av reglene var altfor inngripende og lite hensiktsmessige, og med dårlig utredede og vilkårlige konsekvenser, og dette ønsker vi ikke at fortsetter.

At høringsbrevet skriver at det kan "komme nye virusvarianter som vaksinene virker dårligere mot" understreker hvor vilkårlig det hele har vært. Dette er propaganda og ikke saklig underlag for politiske beslutninger med stor innvirkning på folks hverdag. Vaksinene virker jo allerede svært dårlig mot omikron!

I sårbarhetsrapportene fra før koronapandemien var ikke slike dramatiske tiltak nevnt, og vi trenger ikke flere forhastede tiltak som bare skal vise handlekraft.

Det skrives mye fint om forholdsmessighet, men mye av det som har vært bestemt siden mars 2020 har ikke vært forholdsmessig. Stort sett har man ikke engang forsøkt å underbygge forholdsmessighet!

Jeg er derfor negativ til forhastede forlengelser, når vi heller ikke står i en akutt situasjon.