Høringssvar fra Matilda Djup

Dato: 26.11.2020

Om dette blir godkjent så tvinger dere i princip nordmenn eller bosatte i Norge til at reise ut av Norge for at få møtt sine kjære. Da blir risikoen mye større for smitte og flere kontakter enn om vårre kjære sku fått lov at ha karantenen hjemme ilag med oss som bor her. Det er ikke noen forskjell i smitte risiko på Ole Normann som kommer hjem fra tur til familien sin for at ta sin 10 dager karantene, og i mitt fall om min forlovere kommer fra Nederland der han har boende nå for at ta karantenen sin ilag med meg.

Nå særlig i jula så er alle fullt klar over at det ikke blir jul som vi er vant vid. Men at tvinge folk til at sitte alene etter et år som dette med alt for mange store psykiske prøvelser for de som er separert fra sine kjære pga landsgrenser, det er skammelig.

Vi med familie og kjære utfør Norges grenser vil heller ikke ha økt smitte, og vi er alle villig til at bidra med vårt.

Igjen i mitt fall så har jeg mye mindre kontakt med andre om min forlovere fikk komme hit og tatt sin karantene hjemme hos meg. Vi velger at kun vare oss to da vi vil spendere den tid vi får ilag. Vi velger bort alt av familie besøk om han kommer hit. Fordi ingen av oss har familie her. At han fortsatt sku va nødt til at ha negativ test før inmreise er ikke noe problem, så lenge han kan ta sin karantene i min bolig. Vi har ju allareden skrivit på papirene som kom fea UDI i sommer der det står nøyaktig hvor han tar karantenen og hvem jeg er som står ansvarlig for dette.

Hvorfor tvinge inn folk på karantenehotell når folk har forsvarlig sted at ta karantenen sin på?

Og hvis jeg sku reist til han og at vi etter noen uker velger at begge to reise tilbake til Norge, hvorfor skal jeg da få lov at reise hjem til min leilighet som jeg leier og min forlovere må in på karantenehotell selv om vi har reist ilag og vi begge to er pliktig til karantene. Er det ikke da mer logiskt at vi skal gå reise hjem til hjemmet vårres (der jeg har adresse) og ta karantenen der?