Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 773796

Dato: 26.11.2020

Karantenehotellene er så dårlig organiserte og rammer så urettferdig at det burde avvikles.

Det er ikke forsvarlig å la noen bo på karantenehotell slik det er organisert nå. Renholdet og smittevernet burde være på nivå med institusjoner i helsevesenet dersom det er potensielle smittebærere som er stuet sammen i samme bygg.

Min partner har nå bodd på karantenehotell ved Gardermoen i en uke. Det er flere av personalet som ikke engang bruker munnbind. Når maten blir servert, blir den plassert på gulvet og kan stå der i flere timer. Det er satt ut kaffe og te med mange kontaktpunkter som gjestene kan forsyne seg fritt av, og det er observert at gjester samler seg der og prater med hverandre uten munnbind. Folk flyr ut og inn av bygget uten at noen har oversikt. Ingen har rengjort noe som helst på rommet hans. Dersom han har manglet grunnleggende hygieneartikler har ikke personalet vært i stand til å skaffe dette, og dette har vært opp til pårørende.

Jeg er langt mer bekymret for at mine nærmeste blir smittet der inne enn hjemme noen som faktisk overholder smittevern.

I tillegg er det svært beklagelig at passene til gjestene har blitt inndratt i over en uke uten at de har fått dem tilbake. Dette er ikke lov.