Høringssvar fra Henrik Rønningen

Dato: 26.11.2020

Det burde åpnes for at de som kan dokumentere et sted å være aleine under karantenen, f.eks ved en leiekontrakt, kan oppholde seg der i stedet for på et karantenehotell.

I det minste burde det gjøres et unntak for personer i risikogruppen, jeg har ikke sett noe avklaring rundt dette.

Min kjæreste har astma og jeg vil påstå at å flytte inn på et karantenehotell utgjør en betydelig høyere risiko for henne enn å kunne reise rett til en tom leilighet (i dette tilfellet) eller liknende hvor sjansen for å bli smittet er nærmest lik null.

Det har vært flere tilfeller i andre land hvor karantenehotellene har blitt et smittesenter, og det har allerede vært et tilfelle i Stavanger hvor hotellansatte har blitt påvist med smitte. I tillegg har det blant personer som har gjennomgått karantene i hotellene blitt observert at vektere og hotellansatte ikke bruker masker og at rommene ikke er vasket ordentlig før nye gjester kommer inn.

Sette personer i risikogruppen i slike hotell hvor de ikke har noe sjans til å komme seg vekk ved smitteoppblomstring på hotellet er i mine øyne uforsvarlig. For ikke å snakke om hvordan det må føles for den det gjelder som blir nektet å møte sine kjære og som må oppholde seg isolert på rommet i frykt for å bli alvorlig syk.