Høringssvar fra Inga Marie Kvalsvik Gulliksen

Dato: 26.11.2020

Jeg og kjæresten min bor sammen i Dublin, Irland. Vi skal hjem til jul den 13. desember, og huset til min familie er stort og har plass for oss å være i karantene i de 10 dagene påkrevd. Om nødvendig har vi også en tom hytte (ikke på fjellet) vi kan dra til.

Vi synes det er unødvendig å separere oss som har bodd sammen siden mars når vi kommer sammen til Norge til jul på grunnlag av at han ikke er norsk, når vi kommer fra et land som til neste uke har vært i streng lockdown i 6 uker.

Vi har et trygt sted å oppholde oss, og vi begge er studenter som synes at 5000 kroner for hotell blir for mye på toppen av flybilletter hjem, spesielt når vi, i forhold til smitterisiko, ligger helt likt i forhold til hverandre.

Familien min er fullstendig klare over hva det vil innebære at vi er i karantene hjemme. Vi (kjæresten, meg selv og familien min) synes at dette er et valg vi kan ta selv, og det er opp til den individuelle å ta hensyn til karantener og restriksjoner, uansett hvor du er. Da syns vi det blir unødvendig å bruke 2 steder til karantene når vi kun trenger 1.