Høringssvar fra Arnfinn Hilmo

Dato: 27.11.2020

Jeg er forlovet med en svenske og er bonuspappa til hans to barn. Vi har et hjem i Norge og et i Sverige, men står som eier av bolig i våre respektive land.

I vår kom ikke forloveden inn i Norge ettersom vi ikke var gift. Etterhvert gjorde kjæresteskjemaet det mulig å møtes her i Trondheim, da med karantene.

Med de nye innstrammingene og krav om karantehotell så blir det nå umulig å treffes her i Norge, ettersom vi begge er i jobb og hverken han eller jeg har mulighet til å ta 10 dager karantene i strekk. De helgene han har vært i Norge tildigere i høst har vi sammen vært i karantene før han har dratt hjem igjen.

Med krav om negativ coronatest som er nyere enn 72 timer og bekreftelse på kjæresteforhold burde det være mulig å ha karantene sammen i egnet bolig, selv om han ikke eier den formelt.

Det og ikke kunne møte kjæreste og bounsbarn over så lang tid føles tung og diskriminerende.

KJærligheten kjenner inegen grenser så det burde være mulig å finne tiltak og regler som også tar vare på familier som bor i to ulike land (til og med naboland :) ).

Håper at pandemien kommer under kontroll snarlig og har tro på at koronatiltak som tar hensyn til menneskers rettigheter vil være nok.