Høringssvar fra Christine

Dato: 26.11.2020

Jeg savner tall på smitte, tall på argumentasjon, begrunnelse for smittevern, so on. Fredrik Solvang debaterte på Nrk om karantene hotell, det var ikke et eneste godt argument for hvorfor karantenehotellet var satt opp, det bli ikke vist til smittetall eller en saklig begrunnesle. Representant fra helsedirektoratet sa derimot at det var for å skremme folk til å ikke reise. Og på begrunnelsen for hvorfor "oss med familie og kjærester i utlandet" eller andre som ikke eier leilighet osv. er den mest rammede gruppen svarte han: vi måtte bare sette streken en plass. Vi har vært en av de mest rammede gruppene gjennom hele pandemien, og er det fortsatt.

Vi har kjempet siden landet stengte ned i mars. Mange har ikke sett sine kjære på over 1 år og mer, mens turistene fikk komme inn til landet fikk ikke våre kjære det. Vi har gått på tå for dere, for Norge, i håp om at dere skal vise medmennesklighet. Vi ender igjen opp med å bli "straffet" av økonomiske årsaker? Ja, for nå går det jo endelig bra med hotellene som holdt på å gå konkurs. Er det riktig at familier straffes pga hotell går konkurs? og at dere vil skremme folk til å holde seg ute av landet vårt? Foressten landet deres? Jeg er Norsk, men ikke så veldig stolt over det som skjer i Norge nå. Når funket tvang? Vi er ganske lik barn når det kommer til tvang, vi ønsker å gjøre det motsatte. Vertfall har jeg lært i utdannelsen min at tvang er lite hensiktsmessig. Men for all del, prøv å se.

Jeg har min kjære i utlandet. VFS senteret et stengt i landet hans, så han må reise til en nærtliggende land, søke visum der for så komme til Norge på korona hotell. Det sier seg selv den økonomiske belastningen vi står i nå. Han må bare for å nevne det også, vente i det landet mens visum søknaden behandles.

Vi er mange tusen i denne gruppen som lider under deres restiksjoner, mange har kjempet i årevis, mange pga pandemien. Vi kjenner på en diskriminering som er så urimelig og ikke faglig begrunnet.

Det føles dessuten ikke trykt å bo på et karantene hotell hvor unge uerfarne mennesker jobber. Folk som ikke skjønner regelverket, folk som fratar passet uten å gi de informasjon at det er besøkedes rett til å beholde det. Folk som ikke har utdannelse innenfor smittevern, hotellrom som ikke er skikkelig rengjort fra forrieg besøkende "gjest". Man kan jo ta en titt på hvor gale karantene hotellene har gått i andre land.

Jeg foreslår mobilovervåkning gjennom app de dagene man er i karantene, test før avreise, etter innreise pluss 10 dagers hjemme karantene i leig/eigd leilighet. Ikke straff oss please, vi har ikke gjort noe gale, vi vil bare ha muligheten for å se å tilbringe jula sammen med de vi elsker. En annen ting er jo også å ta i bestraktning, ingen av oss ønsker anmeldelse for å bryte karantene, why? fordi da blir de utestengt fra landet vår, å vi har da ikke mulighet å være sammen med de. Så vi har noe som allerede holder oss ganske stramt i tøylene.