Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 333187

Dato: 27.11.2020

Hei,

Henvender meg til dere iht Koronahotellregler/-diskusjon.

Jeg vil gjøre oppmerksom på at det finnes masse utenlandsk folk som lever her i Norge helt alene uten familie, kjæreste og en masse av gode gamle venner. Folk som holder Norges samfunnet åpent, holder helsevesenet i gang, etc og dette folk følger nøye med smittevernrådene som er gitt siden mars!

MEN dette betyr ofte at den eneste kontakt de har siden 12. mars 2020! er på arbeidsplassen. Tenk dere hvis dette med arbeidsplassen heller ikke er så bra stilt i disse tieder...

Blir virkelig lei av den diskusjonen at dere Normen (og evt hele Norden) stilles hele tiden foran resten av verden spesiell iht til inreisekarantene og Koronahotel.

Tror dere virkelig at vi ikke klarer og tar smittevern like så alvorlig som Normen?

Tror dere at viruset er farligere i andre land? Hvor er forskjellen om jeg er Norsk student som lever i Danmark og skal hjem til familien min i jul eller om jeg er utenlands statsborger som lever her i flere år og ønsker å feire jul med mine nærmeste (mor, stefar og kjæreste)?

Jeg har nok plass hjemme for å sitte i karantene med dem.

Hvis vi snakker da om jul og unntak til norske studenter som studerer i Danmark som få love å sette seg i karantene hjemme hos foreldrene sine, hvorfor gjelder det ikke omvendt? At f ex. foreldrene mine setter seg i karantene hos meg her i Norge?

Alternativene blir jo at man må vurdere å reise hjem til jul til det farlige utland (for meg er det Tyskland) og kommer tilbake til karantene i mitt egen hjem...

Og det er flere som vurderer slik pga karantenehotell!