Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 303370

Dato: 27.11.2020

Hei!

Nå er det på tide at noen tar ansvar, og finn reelle løsninger på hvordan familier kan være sammen, også på tvers av landegrenser. Nå har vi hørt i over et år at man skal være tålmodig og vente, men å sette livet på vent på ubestemt tid er vondt og uholdbart. Man begrenser reise for å være en del av dugnaden i løpet av året, sånn at man endelig kan sees når det teller mest, også smeller regjeringen med en nye regler - hotellkarantene!

Foreslår å heller gjøre som ANY OTHER COUNTRY enn Australia. Det er MANGE problemer med hotellkarantene ordningen som er i Australia. Fra folk som blir smitta av sikkerhetspersonalet(!), dårlig smittevern (100vis må testes for HIV!) og selvmord. Jula er faktisk høytid for selvmord.

En av de tingene som forebygger selvmord er (i følge WHO og FHI selv) blant annet sosial støtte, gode nære relasjoner, og sosial tilhørighet. Med tanke på hvor dårlig lavterskeltilbudet er i Norge i utgangspunktet, hvordan skal dette takles?

Det er ikke rimelig å kreve hotellkarantene når vedkommende har egnet bosted sammen hos familien sin. Å være sammen med kjæresten sin, ektemannen/kone, barna sine - det er en rett som bør sikres. Helsedirektøren sier at man ikke skal ha valget for hvorvidt om man ønsker å utsette seg selv for smitte. Hvilket overformynderi er dette? Beklager bestefar, men jeg står over - jeg er voksen og tar mine egne valg. Om vi ønsker å gå i karantene sammen, på eget ansvar, burde vi få lov til det. Vi er voksne mennesker som tar forhåndsregler, men likevel blir behandlet som tenåringer av myndighetene.

Hva med å ta i bruk smittesporingsappen som var "for inngripende"? Det er da langt mindre inngripende enn hotelkarantene. Jeg skulle med den hjerteligste glede installere appen på min telefon og la staten konstant overvåke meg i de 10-14 dager var i karantene. Hva med som i Polen, hvor man kan få varsel på telefonen og må sende en selfie / lokasjon innen en viss tid? Krev karantene av hele husdannen ved innreise? Krev at bøter for innreisende blir doblet for den som er familie/kjæreste til innreisende?

Håper dere vil gjøre arbeidet deres, og finne en måte hvor familier og kjære kan gjenforenes i en tid de trenger hverandre.