Høringssvar fra Mari

Dato: 27.11.2020

Behovet for å komme hjem til sitt eget land er særlig stort denne høst og vinter.

Å være på et lite rom uten vaskemaskin, oppvaskmaskin og kjøkken gjør det uutholdelig med en baby som har et enormt aktivitetsbehov og søvnproblemer. Vil heller ikke rive han vekk fra hans far i så lang tid. Store deler av familien har vi omtrent ikke sett i år og det føles som man er nektet å komme til sitt eget land. (Egen søvnmangel over mange måneder har gitt depressive symptomer, nettopp i denne tiden er det viktig å se sin familie.)

Kan man dokumentere at man som minimum har tilgang på eget rom, bad og stue, evt familie/pårørende som setter seg i karantene sammen med dem, burde man få komme til sitt eget land uten å skulle bli tvunget på korona hotell og betale 5000 kr. Pluss at om din kjæreste eller ektefelle blir med, skal de også kunne dette da man kommer fra samme husstand.

Det er godt at det finnes kornoahotell, som legger ekstra vekt på smittervern for de som ikke har mulighet for andet egnet oppholdsted. Men personlig synes jeg at koronahotell for norsk statsborger er et steg for langt. At man ikke fikk på hytta i påsken var noe helt annet, den gang viste vi ikke om vi kunne takle pandemien, nå vet vi mye mere. Norge har klart seg utrolig bra når man sammeligner med andre land. Pandemien er alvorlig, det er det ingen tvil om, men vi skal leve med den en stund til. Men vi blir nødt å komme igjennom den med medmenneskelighet og den mentale helse i behold.

Håper at vi kan få tillit til at vi tester oss, overholder alle restriksjoner og hygiene krav. Hvilket vi også gjør i vår hverdag i Danmark.