Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 155216

Dato: 26.11.2020

Kjære politikere

Det er tydelig at største importsmitte er fra arbeidere fra Polen og andre land.
Dere skriver at arbeidere med garanterte bosted av arbeidsgiver ikke trenger å sitte i karantene, men kjæresten min som aldri har brut noen karantene eller vært syk må sitte på karantenehotell?
Videre er det ingen som har sagt hvem som skal ta regninga!

Dette er sårbare menneske som har spart lenge og holdt seg inne for å treffe sine kjære i Norge.
Hvor er bevisene at det er disse som er skylda i økende smitte??
Hvorfor skal vi får skylda for dette og la det gå ut over oss?

Dere skriver at dere vil skape en trygg jul for familiene i Norge, bortsett fra oss som har ektefeller og kjærester utenfor Norge!
Huset mitt har 2 bad og 2 soverom, vi har aldri hatt smitte i huset eller i venneflokken og vi er stort sett inne.
Dere burde helle reversere så dette så arbeiderne sitter i karantene og ikke familie og slekt som kun vil sitte inne og ha en jul for segselv!
Min familie bor i et annet fylke og av sikkerhetsmessigste grunner drar jeg ikke fra Oslo til Stavanger for å feire jul fordi jeg er en del av de som vil flate ut kurven.

Kjæresten min har billett som lander henne i Norge 15 Desember, det betyr hun ikke er ute før 25 Desember, og mister hele julaften, vi får ikke til å få noe tidligere billett pga penger og hun kommer IKKE til å ha råd til å sitte på hotell i 10 dager!
Videre må jeg jo hente henne på hotellet og det er en bortkastet tur som utsetter både henne og meg for potensiell smitte.

VIKTIG: Dette kansellerer også kjæresteskjemaet dere innvilget den 15 Juli, direkte kopiert;

''Videre erklærer jeg at vårt kjæresteforhold består av minst ett fysisk møte og ikke kun skriftlig, telefonisk eller annen digital kommunikasjon, og at formålet med denne personens innreise i Norge er å besøke meg. Endelig, erklærer jeg at min kjæreste er kjent med kravene om karantene for innreisende og at han/hun vil oppholde seg på adressen nedenfor i karanteneperioden.
Addressen i karanteneperioden ''

Dermed utgår kjæresteskjemaet?!
Dette er utrolig hjerteløst, urettferdig og ganske unødvendig bruk av penger på noe som ikke gjør noe annet enn mer skade.
Familiemedlemmer mister også 10 dager av visum, noe som kunne trygt bli brukt til å være inne.

Jeg er også medlem av en gruppe med mennesker som er adskilt pga Covid i Norge og ingen av disse har rapportert smitte i Norge eller etter at de kom hjem.
Vi er en gruppe som tar mye mere forbehold ang smitte fordi vi vil ikke miste muligheten til å treffe våre kjære.
Dette er ikke turisme, dette er menneske som vil være trygge med familien og 10 dager i karantenehotell ødelegger ikke bare de men også jul for flere mennesker.
Mao, dere bare utsetter smitte, disse menneskene må transporteres til hotell, flere vakter ansettes, og ikke se bort i fra at dere må ansette mennesker som skal sjekke deres mentale helse også!

Dere utsetter feil gruppe mennesker på dette.

La oss få lov å utførte karantene på privat adresse!

Mvh en som vil feire jul med forloveden