Høringssvar fra Tord Tønnesen

Dato: 27.11.2020

Tord, London, 27/11/2020

Jeg og min Kone har planer om å flytte hjem til Norge over jula, planen vår er å bo hos mine foreldre I Oslo til vi kan finne oss en leilighet.
Vi kan trygt holde oss I Isolasjon hjemme hos foreldra mine, med seperat toaletter og oppholdsrom men isteden for en trygg karantene hvor vi vil komme I kontakt med 2 personer etter vi har forlatt flyplassen så må vi mest sannsynligvis inn I karantenehotell.
I et karantenehotell så kan vi vente at vi vil være I kontakt med flere ansatte på hotellet og de som eventuelt må transportere oss dit. Noe som vil øke antallet vi kan teoretisk smitte eller bli smittet av.

Jeg synes det er svært urimelig at vi som kan dokumentere at vi har ett trygt sted å oppholde oss må inn på et hotell der det er høyere risiko for smitte og spredning.

Samtidig så er det et spørsmål om penger og prisen på Koronahotell. London er en dyr by og å flytte fra ett land til et annet er et dyrt prosjekt, om jeg og min kone må begge betale full pris for karantenehotell når vi bare skal bruke et rom, så kommer dette til å ta en stor mengde ut av sparepengene vi har satt til side.

Karantenehotellene vil i vårt tilfelle sette en høyere pris for å flytte både økonomisk og I smitte-trussel samtidig som at disse reglene urettferdig straffer de med lavere inntekt og formue.