Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 801088

Dato: 26.11.2020

Grunnet reglene som ble innført i sommer der partnere kunne komme inn i landet har jeg fått mulighet til å se min partner som er fra USA både i sommer og i oktober. Vi har hatt karantene på hytta, der ingen andre har vært og handlet inn for mat i 10 dager slik at vi ikke var nær noen. Han skal komme 6. desember og jeg leide derfor en leilighet alene på grunn av dette slik at hn kunne komme og vi kunne være i karantene sammen igjen.

For det første er det urimelig at vi må betale 5000 kroner ekstra når jeg allerede har leid en leilighet for at vi begge kn være i karantene der alene. Og ja, jeg går også inn i karantene. For det andre er det uakseptabelt at arbeidstakere får gå i karantene på et sted arbeidsgiveren legger til rette for, og familie ikke får komme til et egnet sted. Jeg kan selv flytte hjem til mor i en periode hvis det er ønsket slik at jeg unngår å ha en ekstra utgift for at jeg allerede egentlig har sikret et ordentlig karantenested, som dere ønsker. Det er absurd at jeg har ordnet og leid (med kjærestens navn) et egnet oppholdssted, også må han fortsatt på karantenehotel der han kn bli utsatt for mer smitte enn en evt leilighet alene eller med meg.

Alternativer for å sikre at alle er i karantene kn være tettere oppfølging, mobilapp eller slike sporere en setter på foten til fanger og lignnde. Hvorfor skal jeg straffes for at jeg har fulgt alle regler, og selv gått i karantene?

hvis dere skal fortsette med karantenehotel må dere sørge for at det er ordentlig oppfølging på hotellet. Det må minst være riktig informasjon, renslig og sett inn et kjøleskap på rommene for gods sake. Hvis dette absolutt må til så sett prisene ned slik at en mor med et barn som skl besøke besteforeldre har råd til dette.

Jeg håper regjeringen kommer frem til en rimelig løsning for alle involvert. Ikke la våre kjære bli smittet på et karantenehotel av uansvarlige personale, vakter ,kjøkkenfolk og lignende.

Hilsen en svært bekymret partner.