Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 174355

Dato: 26.11.2020

Vi er en gruppe mennesker som er villig til å gjøre ALT for å gjennomføre karanteneplikten på en sikker og trygg måte. Dette gjelder oss med familie i utlandet. Det kan være at den eneste personen du har som nær familie, nettopp er fra et annet land, det kan være at man ikke har andre nære familiemedlemmer du kan besøke i julen. Det hjelper ikke å si til denne gruppen at man må begrense hvem man skal besøke i julen.

Etter mange måneder med fravær fra sine nærmeste, fikk vi en gladnyhet den 15. juli hvor kjærester, forlovede og andre familiemedlemmer får lov til å komme «hjem» til sine. Dette ble en kortvarig lykke. Vi blir straffet med karantenehotell for våre kjære. Det må innføres at karantenen kan gjennomføres i egnet bolig. Det kan ikke på noen måte forsvares at karantenehotell er tryggere enn at man er i sine egne hjem. Det må kunne innføres at de som bor sammen med en som er i karantene, også går i karantene. Dette er en enkel endring som regjeringen kan endre på. På denne måten kan man selv avgjøre hva som er beste løsningen for seg selv og deres familier. Det er et stort svik fra regjeringen å gripe inn i privatlivet på denne måten. Vi har irettesatt oss og fulgt reglene til punkt å prikke til nå, og fulgt karantenereglene. Hvorfor skal vi straffes? Regjeringen må tørre å ta grep der det gjelder! Det er ikke denne gruppen som bidrar til importsmitte! Ikke dra alle under en kam!

Vi er en liten gruppe mennesker i det store og hele, men for oss er dette viktigere enn noe annet. Dette går på helsa løs. Vi har nok å bekymre oss med i hverdagen i disse tider. La oss få beholde tryggheten og pleie den psykiske helsen sammen med våre kjære!!!