Høringssvar fra Eva Tangen

Dato: 26.11.2020

Min datter har først studert, og senere jobbet i København i flere år. Hun er nå ansatt i Københavns kommune, og har hatt hjemmekontor i egen leilighet nokså sammenhengende siden mars, og hun bor alene. Sist hun var hjemme i Norge var til jul i fjor, pga koronasituasjonen. Hun har søkt arbeidsgiver, og fått innvilget å reise hjem til Norge tidlig i desember, og ha hjemmekontor her, slik at hun er ferdig med karantene før jul, Dette blant annet fordi hun har lyst til å møte sin 87 år gamle farmor mens hun er hjemme.

Mitt spørsmål er; Hvorfor kan hun ikke ha karantene hjemme i vår leilighet? Her bor vi to voksne mennesker. Vi har levd i selvvalgt tosomhet under hele pandemien, og vi respekterer alle regler som blir kastet på oss. Vi bor i Østfold, og rundt oss har ingen vært smittet.

Hva skal til for at hun kan ha karantene hos oss, og at hun kan få greie arbeidsforhold her, så hun slipper å bruke ferien sin - og 5000 kroner på karantenehotell?

Hos oss får hun eget bad, eget rom og kontor. Vi er villige til å ta karantene sammen med henne om hun kommer hit. Vi har problemer med å forstå hvorfor studenter, som ofte har et ganske sosialt liv slipper karantenehotell, mens en voksen, ansvarlig og enslig dame med norsk statsborgerskap, men med bolig i Danmark ikke får lov til det samme.

Om hun er hos oss vil hun selvfølgelig følge samme regler som alle andre i karantene.