Høringssvar fra Anita C

Dato: 26.11.2020

Gi Norske statsborgere valg til å ta karantenen der det er mest praktiskt. Kanskje bruk en app hvor vedkomne kan bli sporet opp for å forsikre at de oppholder seg der de sier de skal. Bryter de reglene, blir de utvist. Dette er nok til at vedkommne ikke snyter seg unna.

  1. Hus, leilighet, eller hytte som er ledig til reisende. Man må ikke eie eller leie dette, er man NORSK STATSBORGER har man rettigheter til å ta karantenen der de har mulighet til. Folkeregistrert norsk adresse eller eierskap av bolig kan ikke være den avgjørende stemme.
  2. Norske statsborgere som reiser med familie (ektefelle og barn) som ikke er norske statsborgere, MÅ få ta karantenen sammen på samme sted. Splitte familier pga av at en, to eller flere i reisefølget ikke er statsborgere er hverken praktiskt, eller logisk. De bor sammen, reiser sammen, skal på samme sted. Ikke splitt disse opp.
  3. Har ikke den norske statsborgeren tilgang til et privat sted og oppholde seg, da må de på karantene hotellet.
  4. Turister må på karantene hotell.

    Som tusenvis av andre, er jeg en norsk statsborger, bor utenlands, har barn og ektefelle (utenlandsk) og har tilgang til hytte som vi alltid holder oss til. Vi reiser til Norge en gang iåret, har egen bil, har kun 21 dager. Skal 10-14 dager brukes på et hotell som IKKE FØLGER covid sikkerhets tiltaker, som risikerer at vi blir smittet, blir det ikke reise på oss. Forstår at dette er hovedpoenget med tvunget karantene hotell, men vi er IKKE TURISTER. Vi reiser hjem for å tilbringe tid sammen med øvrig familie. Besteforeldre som kun får sett barnebarna en gang i året, som trenger hjelp til mye i hjemmet. Dette er den eneste muligheten vi har til å hjelpe med dette. Matvarene får vi levert på trappa. Vi får null kontakt med folk ifra og med vi forlater flyplassen. Kjører rett till hytta, og oppholder oss der, uten kontakt med noen. Dette er jo den mest sikre måten.