Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 179439

Dato: 27.11.2020

Vi er mange som har tilgang til bolig uten å eie, bo, jobbe eller være folkeregistrert i Norge . Enten på familiegården eller hus etter familien som slekta har arvet. Noen har leilighet.

Vi har brukt vår bolig i mange år, har leiekontrakt, den har alle fasiliteter. Vi trenger ikke gå på butikk eller apotek, har alt vi trenger - matlager pluss innkjøp som er gjort til jul.

Jeg skjønner alt som har med smittevern å gjøre, og synes det er bra med tiltak. Men dette rammer oss som har alt hjemme i Norge, vi har feiret alle julaftener der, vi har alt utstyret der, det er vårt eget fristed. Mtp smittevern skjønne jeg ikke hvorfor staten skal kaste penger på slike i vår gruppe- på karantenehotell - vi har et hus - reiser rett fra grensa hjem ute å stoppe på en butikk? Dette er bortkastede penger- vi har et eget sted å bo som vi bruker 3- 4mnd hvert år.

Vi skal ikke utsette andre for smitte, vi er alene i et helt hus med skog, skog og atter skog rundt oss, vi deler ikke toalett med noen, vi er alene. Trenger vi noe kommer noen med varer på trappa!

Barna gråter för at vi ikke kommer oss til huset, de skjønner ikke siden vi faktisk har et 2 hjem. Tro meg de lever midt i corona marerittet daglig!

Hvorfor skal vi rammes? Vi viser jo pcr testen på grensa og springer rett hjem i egen bil???!!!!

Hadde vi ikke hatt alt dette så hadde jeg forstått at vi må på karantenehotell.

Hvilken smitterisiko utgjør vi i vårt eget hjem?

Dere burde endre föreskrift for oss som leier bolig, vi har tilknytning, uten å sette andre i fare.

Bruk ressursene på dem som ikke har oppholdssted, bruk litt sunn fornuft!