Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 276165

Dato: 27.11.2020

Kjære regjering!

Det er uforståelig for meg at jeg som Norsk statsborger skal måtte bruke 5000kr og utsette meg selv og familien jeg etter karantene skal på besøk til for smitte ved å bli send på karantene hotell.

Jeg er ikke imot karantene og har planlagt å ta de 10 dagene. Det som for meg er uforståelig er at studenter som reiser hjem til jul eller de som eier bolig skal få fordelen av å slippe å betale denne prisen. Jeg har leilighet og hytte til min disposisjon og matvarer skal vi få levert på døra. Hva gjør at dere dere som myndighet finner meg mer smittsom eller mindre troverdig som studenter og huseiere?

Det har vært ett tøft år, jeg har ikke sett familien på ett år og det hadde betydd mye for min og andres mentale helse og få dette lysglimtet i jula. Jeg kan ikke velge å ta 10 dager fri til karantene når som helst i året. Jula er den eneste tiden jeg har fri en lengre periode, jeg bruker gjerne 10 av de dagene på karantene for å få se familien de dagene som er igjen - grensen for meg går der jeg blir innlosjert alene på ett lite rom alle høytidsdagene med stor fare for smitte. I tillegg skal jeg betale tusenvis av kroner for dette Det blir ikke aktuelt.

Dugnad har jeg vært med på siden mars. Det jeg ber om er å få lov til som på lik linje med andre nordmenn, studenter og huseiere å få ta karantenen min i en egnet bolig.
formin del skal må jeg sitte i karantene fra den 18. desember til den 27. desember noe som i seg selv er krevende nok for den mentale helsen. Muligehten til å bruke en privat leilighet som er egnet for karantene vil gjøre denne vanskelige tiden litt bedre.