Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 139684

Dato: 26.11.2020

Hei

karantenehotell er uhensiktsmessig og en belastning for mange som ikke har råd til p betale så mye for å sitte på et hotell. Det virker som regjeringen misbruker makta og en slik bruk av tvang kan ikke valideres ved å si at det er for nasjonal sikkerhet.
siden regjeringen har innført karantenehotell har ikke tallene synket som tyder på en ting at vår familie som kommer på besøk er ikke grunnen for en slik smitte. Smitten skjer internt.

å innføre karantenehotell på personer som har familie i utlandet og ikke har sett dem på lenge har påvirket dem negativt. Det bør tas hensyn at folk må kunne se sin familie/ektefelle/barn.
det er veken hensiktsmessig eller forsvarlig å innføre karantenehotell på personer når en skal besøke sin ektefelle som bor alene, der ektefellen skal også være i katantene. Folk må ha muligheten til å velge å ha karantene hjemmet eller i hotell.
Det må også tenkes at det ikke alle som har kapasitet til å ta flere ukers fri for å komme til norge, der 10 dager er borte pga. at han/hun skal sitte på et hotel alene.
det har også vist at disse hotellene blir ikke regjort. Det vil si at man kommer like langt. Dere utsetter dem for smitte på en slik måte enn dersom de holdte seg hjemme med sin familie