Høringssvar fra Marthe

Dato: 27.11.2020

Jeg sitter i samme situasjon som så mange andre nordmenn, jeg bor og jobber i utlandet (København). Ovenpå et utfordrende og veldig annerledes år hadde jeg gledet meg ekstra mye til å feire jul hjemme i Norge med min familie, som det er så alt for lenge siden jeg fysisk har hatt mulighet for å være sammen med.

Jeg har full respekt for tiltak og regler for å dempe smittespredning - jeg kan bare ikke forstå bakgrunnen og logikken bak denne regel, og at oss som jobber i utlandet er den eneste gruppe som blir omfattet og dermed havner 10 dager på karantenehotell. Jeg trodde alle mennesker var like i lovens øyne, men åpenbart ikke med tanke på de unntak for er gjort for foreksempel studenter, utenlandske arbeidere og fotballspillere.
Karantenehotell betyr i praksis innreiseforbud for min del, da jeg hverken har 10 dagers ekstra ferie, økonomi til å betale den omkostning eller lyst til å sitte 10 dager innstengt alene på et hotellrom for så å tilbringe 2-3 dager sammen med min familie, før jeg returnerer tilbake til København.

Mitt forslag er derfor å fjerne reglene for karantenehotell for norske statsborgere som kan vise at de har et eget sted å tilbringe karantene (f.eks på foreldres hytte). Samt, med negativ test før avreise, og testing når man lander i Norge. Jeg har fortsatt håp om hvit jul i Norge i år, og håper derfor dere endrer reglen.

Vh. Marthe