Høringssvar fra Elise

Dato: 26.11.2020

Nå har regjeringen tvangsseparert familier i hele år, og løftet såvidt på restriksjonene i sommer/høst etter massivt press. Nå gjør de dette på nytt. Hvorfor må vi igjen bli straffet når våre familier ikke en gang er årsaken til importsmitten? 20% av importsmitten skyldes arbeidere og nordmenn som drar ut. Resten er innad i landet. Diskrimineringen som blir gjort og unntakene som gjøres på løpende bånd er uforståelige. Vi må faktisk dra ut av landet for å berge våre forhold, ekteskap og relasjoner med barna våre. Hvorfor er regjeringen så familiefiendtlig?Hva skjedde, og nå har de glemt fullstendig hva Norges velferd dreier seg om

Vi kjemper med alt vi har for å få være med våre kjære. Det er helt absurd å krige slik mot folket som har bygd opp landet. Nå er det regjeringen mot folket. Er det slik Norge vil fremstå?

Min ektemann bor i Usa, vi hadde nettopp 2 års bryllupsdag. Han har fått 10 dager permisjon fra US Marines. Vi får altså ikke vært sammen i år om han må på coronahotell. Han risikerer livet sitt på jobb, og jeg frykter ofte at jeg aldri får se han igjen. Jeg jobber i helsevesenet og vet godt at livet er kort og tiden med min mann er dyrebar. Dette velger regjeringen å ta fra oss.

Regjeringen bryr seg ikke om familieforhold og det å bli tvunget på et hotell når vi har trygge komfortable forhold å ta karantene i, er hjerteskjærende. Fordi det betyr at jeg ikke får sett han. Å ha så lite respekt for en familierelasjon er sjokkerende.

Smitten øker likevel, og det de gjør fungerer overhodet ikke. Fordi målgruppen for restriksjoner er feil.

Jeg håper Stortinget kan se at det fins veldig mange alternativer til coronahotell, slik mange andre moderne land gjør akkurat nå. Jeg håper at Stortinget har evne til å se utenfor landegrensene og kan trekke inn de gode alternativene andre land gjør. Det er et fåtall som separerer familier. Ofte land Norge kritiserer. Hvorfor ønsker Norge å fremstå som et familiefiendtlig land, som har en svak respekt for familierelasjoner! Jeg vil ikke være norsk mer. Jeg er mentalt sliten, og emosjonelt nedbrutt, og alt jeg trenger er å være med mannen min. Hvorfor nekter regjeringen meg dette?

Moral og etikk i samfunnet er mye basert på familieforhold, og ved slike uforståelige diskriminerende tiltak bidrar dette til å svekke tillit og moralen til folket kraftig, noe som allerede vises godt i samfunnet allerede.

Folk er også mer tilbøyelig til å bryte loven når slike tvangstiltak blir innført som skader det grunnleggende for et menneskets liv. Dette så man også under krigen. Når skal regjeringen innse at de har gått for langt og må prioritere annerledes?

Den psykiske helsen min er sterkt svekket. Jeg tenker nå, at enten tar jeg selvmord ellers så må jeg bryte loven. Jeg håper det blir det siste alternativet.