Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 117385

Dato: 26.11.2020

Forskriften om Karantenehotell står imot mange rettigheter.
det er heller ikke tatt i betraktning at en privat bolig/hytte ett kan være et langt mer "egnet oppholdssted" enn et karantenehotell. Hvis innreisende kan henvise til en leiekontrakt for minst 10 dager fra innreise og adressen etterlates hos myndighetene, har disse like stor mulighet å overse at karantenen blir innfridd som om personen er på karantenehotell og kan bevege seg fritt utenfor hotellrommet i flere timer av dagen.
det er heller ikke klargjort hva som skjer med personer som krever tilrettelegging som feks barn, handikappede mm.

som norske arbeitstakere i et EU land ville vi blitt sendt på karantenehotell sammen med våre tre barn (alle under 6år). Mine foreldre eier to hus hvorav ett står tomt siden det er beregnet til meg og min familie hele året og står til fri disposisjon for min familie. Dette huset ville vi altså ikke kunne bruke siden jeg ikke eier det og vi har måtte melde utflytting fra Norge pga våre arbeidskontrakter i utlandet med et norskt firma.

med hensyn til mine barn, som ikke ville holdt ut 10dager innesperret på et hotellrom, og med hensyn til at 10000kroner er veldig mye penger for en familie på 5 pers, kan ikke min familie reise hjem. Istedet vil nå altså våre familier tvinges til å reise til oss siden de kan utføre karantenen etter hjemreisen i sine hjem.
det som skjer er at langt fler vil reise ut av landet for å se sine kjære og muligens bringe smitte inn til Norge etter juleferien.

For å sette dette i relasjon: Tyskland, som ikke er en "dead end street" som Norge, men ligger midt i Europa med mye gjennomreisende trafikk har innført en webside www.einreiseanmeldung.de hvor hver og en som krysser grensen må ha registrert seg og må vise hvor han kommer til å tilbringe karantenen. Dette kan da sjekkes av myndighetene eller politiet. Det er helt uforståelig at et lite land som Norge som ikke har store flyplasser eller mye reisetrafikk ikke klarer å håndtere denne pandemien med mindre inngrep i enkeltpersoners frihet enn henholdsvis større land som Nederland eller Tyskland.

iallefall burde en leiekontrakt av en bolig el.l. Være mer enn tilstrekkelig for "et egnet oppholdssted" for å tilbringe karantenetiden spesielt når det gjelder norske statsborgere som kommer til sitt eget land. Regjeringen mister akkurat veldig mye tillit spesielt av nordmenn som jobber for sitt eget land i utlandet.