Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 302442

Dato: 26.11.2020

Hei, jeg vil gjerne benytte muligheten til å protestere mot at man skal på karantenehotell ved ankomst til Norge.

Julen er den fineste høytiden, og da man endelig har mulighet til å komme hjem til Norge. Det er klart at det i tider som nå skal reises minst mulig, men når julen kommer, er det klart man tar en karantene for å kunne være med familien i resten av julen.

Det er virkelig provoserende at bedrifter kan sørge for at arbeidstakere kan slippe for karantenehotell, men at andre nordmenn skal. For selv om det ikke er alle som eier et sted i Norge når man er bosatt utenlands, er det sjeldent et problem å finne et egnet sted til karantene.

I mitt tilfelle har jeg og min danske kjæreste virkelig styret rundt med jobb og innleveringer for å kunne dra tidlig hjem i desember. Planen har hele tiden vært å låne mine foreldres bil, hvor de så kjøper inn, for å ha ti dagers karantene på familien sin hytte.

Sånn jeg ser det, er det virkelig det beste for alle. Vi skal ikke se andre enn de som podder oss på Gardemoen, og kan samtidig ha tiden og bruke den i kjente omgivelser.

Når det derimot er karantenehotell vi skal på, fører det til at vi ikke får kommet hjem til jul. Og det kan godt være det er lett for de som lager reglene og se det som en mindre ting, men i virkeligheten er det ingenting som er viktigere enn å komme hjem til jul, når det er et halvt år siden man har sett familien sin.

Jeg håper virkelig dere vil gjøre om på dette.