Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 114070

Dato: 26.11.2020

Hei,

du spør hvordan korona påvirket meg?
Det er ikke korona, men norsk regjering som ødelegger min mental og fysisk helse, og ikke bare min men hele familien min.

Jeg er svensk, jobber i Norge og i fjor ble tvunget å melde flytting til Norge da pendlerne faller mellom alle stolene når det gjelder å få fast lege i Norge, hjelp av nav ved sykdom, skatt etc.
I Sverige har jeg mitt hjem fortsatt... som jeg har ikke vært i på 8 mnd nå da Västra Götaland var aldri i grønn eller gul sone. Tenk deg at du reiser en dag hjemmefra på en jobb kurs og aldri kommer tilbake? Da man regnes ikke som pendler lenge, må jeg være i karantene hvis jeg skulle reise hjem. Samtidig som mine kollegaer kunne fint dra til Charlottenberg for å handle sprit og flesk eller dra til Spania på sommer ferie uten å måtte sitte i karantene etterpå.

Jeg kan ikke ha hjemme- kontor og evt sitte i karantene da mitt yrke regnes som samfunnsviktig.

For noen få uker ble det litt lysere når norsk regjering åpnet for utenlandske foreldrene besøke sine barn som er over 21 i Norge. Da gråt jeg i telefon når jeg ringde min gammel mamma for å si at vi har fått endelig en sjanse for å feire Julen sammen og gi en klem til hverandre for det året som vi har ikke sett hverandre. Feire alene våre bursdager over Skype var grusom.

Etterpå har vi fått en ny slag under belte når regjeringen innførte 10 dager på karantene hotell. Merkelig nok, de som dro mest smitte inn i landet var ikke de utenlandske foreldrene/ besteforeldrene, men utenlandske arbeidere og norske statsborgere som valde å feriere utenlands. Gjett som slipper å være i karantene hotellet i 10 dager og slipper å betale 5 000 kr for dette?- Bingo!-de spm eier eiendom i Norge og utenlandske arbeidere.

For min mamma gjelder det å fremvise negativ test tatt ikke seinest 72 timer ved ankomst Gardermoen, den andre testen skulle tas på selve Gardermoen. I tillegg gir jeg en skriftlig garanti at jeg står for kost og logi, eget rom for karantene, mitt fødselbevis oversatt og stemplet av publikum notarie , 10 andre forskjellige dokumenter om bostad, lønn, skatteoppgjør, attest på det ene og det andre. Og dette er dokumenter som min mamma må ha med seg for å komme inn i landet tross alt det er visum fri for henne å komme inn i Schengen sone.

Ved ankomst Norge var utenlandske familiemedlemmer geleides av Nokas vektere til hotellet og fratas passene sine for 10 dager even nå per dd og bli truet med utvisning når man spør å få passet tilbake. Vektere på hotellet leker korona politi.

Etter det som jeg har sett av video og foto av korona hotell rom, mat der, «den ene lufte-plassen» dvs røyke plass som menes « folk kan få lov å forlate sine rom gå på tur der» tillater jeg ikke at min eldre mor bli behandlet som en fange i full isolasjon og jeg skal betale for dette.
Når Norsk regjering fratar retten av våre familiemedlemmer den grunnleggende retten å være med sine nære og kjære, ta bort fra folk deres pass og setter de inn i fult isolasjon( som de kaller karantene) med 1 eller 2 negative korona tester mens andre kan dra til sine hjem, hyttene eller brakene og gå på jobb, da det er ingen kontroll setter jeg et stort spørsmålstegn om hva egentlig betyder ordene «frihet» og «menneskerett» for norske valgte.

For meg og min mamma fins ikke noe alternativ og vi må feire denne Julen separat på skype igjen. Samt krysse fingrene at vi kan ses i nærmeste fremtiden før det bli for sent. Å komme HJEM til Sverige må jeg bare drømme fortsatt.