Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 268478

Dato: 12.04.2023

Fritt vilt for voksne

Da jeg konfronterte ham i Konfliktrådet i fjor, forsvant en 26 år gammel bør fra skuldrene mine.

I alle år hadde jeg gått og tenkt på overgrepet som noe dumt jeg hadde gjort og at jeg hadde en litt sprø start på sexlivet mitt. Jeg koblet det ikke alltid til problemene jeg hadde. Jeg husker at jeg i tenårene hadde en oppfatning av at det var et slags magisk kobling mellom den første seksuelle erfaringen og det påfølgende mønsteret.

Ikke engang da jeg jobbet med seksuelle overgrep mot barn i PRESS (Redd barna Ungdom), trakk jeg paralleller til meg selv. Jeg klarte ikke å se på meg selv som et offer. Men nå vet jeg at dette med å gjenskape en overgrepssituasjon, er en helt vanlig underbevisst måte å prøve å ta tilbake kontrollen på. Med tiden har jeg oppdaget et stygt mønster og kjent på en smerte og en angst som ikke ville slippe taket, til tross for endeløse timer med terapi.

Denne teksten sier nok til at vi ikke skal senke den seksuelle lavalderen. I ett allerede overseksualisert eksponerende mediesamfunn vi har i dag. Da særlig SoMe.

Forståelse og beregning av konsekvensene er også noe som viser seg utvikles og modnes individuelt i hjernen. Å noen er ferdig utviklet på dette området seint. Noe som virkelig ikke støtter at denne alderen bør senkes. Spesielt ikke med tanke på hvor mye mer sårbare ungdommen er nå med de sosiale mediene.

https://www.ung.no/hva-skjer-med-hjernen-i-puberteten

Jeg mener at den seksuelle lavalder ikke bør senkes!!!!