Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 214349

Dato: 12.04.2023

Å ikke senke aldersgrensen stopper ingen fra verken frivillig og entusiastisk sex i alskens varianter eller ufrivillig seksuell vold. Høyere aldersgrense gir bedre beskyttelse så lenge vi skal følge overbevisningen om straffens konsekvenser, inkludert preventiv effekt.

Å kalle seksuell vold for "samleie" eller "omgang med" er å undergrave alvoret i den aktive voldsutgytelsen og skaper ikke sterkt nok skille mellom den som skader og den som blir skadet. Det er påførelse av krenking, ordene "omgang med" og "samleie" blir totalt misvisende for det er ikke en delt, likestilt aktivitet. Det er som å kalle overgrepsfilmer av barn for pornografi.

Søskenincest er i aller høyeste grad et tillitsbrudd og krenkelse av grenser og normer med alvorlige konsekvenser. De som vil bedrive dette frivillig bør beskyttes mot seg selv. En annen ting er at de som tror at det blant søsken ikke er asymmetrisk maktforhold må lukke opp øynene. Det er nok av folk som lider under psykisk og fysisk vold i søskenforhold.