Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 372385

Dato: 13.04.2023

Om senking av seksuell lavalder til 15 år:
Barn - de individene som er under 18 år - har ikke utviklet bedømmingsevne til å vurdere om voksne har hensikt og intensjon om å utnytte deres naivitet. Det finnes voksne mennesker her i Norge som ønsker å utnytte barn, på vonde, ekle måter, og vi som samfunn har ansvar for å beskytte disse barna fra dem. Dette blir satt på spill med en seksuell lavalder som senkes. Hvorfor skal voksne menn og kvinner få muligheten til å gå etter unge gutter og jenter med støtte fra det norske lovverket. Det er så mange saker av unge barn som blir utnyttet, jaktet på, "groomed", voldtatt, trakassert, o.l. av voksne som burde være deres beskytter, men som er deres undergang. Dette ødelegger, traumatiserer og hemmer unge, deres helse og utvikling.

Unge burde få lov til å utforske sin egen seksualitet og lære om sex og samhandling på en sunn og informerende måte. Dette oppnås gjennom utfyllende seksualundervisning som tar for seg både biologiske fakta og samtaler om legning, intimitet, forhold og gjensidig samtykke. Vi trenger styrking av læring i skolen. Vi trenger en samtykkelov som sier at all sex uten samtykke er voldtekt. De unge trenger tilgang på kondomer for beskyttelse og prevansjonsmiddel med informert samtykke om bivirkninger og andre alternativer. De trenger støtte av helsepersonell på skoler og i det offentlige helsevesenet for alt som relaterer til seksuell helse, og intim-helse. Det er veien å gå for å støtte unge i sin seksuelle reise - IKKE en senket lavalder. De eneste som vil oppleve en positiv virkning fra dette er pedofiler.

Jeg er en helt vanlig statsborger, som ber og trygler dere til å høre på fornuft - de eneste som vil oppleve en positiv virkning fra en senket seksuell lavalder er pedofiler.