Høringssvar fra Isabell Rebela Hjelle Rodriguez

Dato: 12.04.2023

Nei, nei og atter nei. Så lenge vi lever i et samfunn der til og med voksne ikke vet hvordan grensesetting og sex skal foregå. Må vi opprettholde de lovene som de er i dag for å beskytte de unge fra de som kan utnytte seg av et slik lovverk. For det finnes faktisk mennesker i en aldersgruppe som ikke skal borti et barn.

Jeg legger ved et mulig scenario:

En /30/40/50/60+ åring prøver seg på en usikker 15 åring som ikke har lært seg grense setting og ikke klarer å stamme ut et nei i det en 60 åring kjører på. Så skjer det som IKKE skal skje. Hen anmeldelser det, men saken blir henlagt fordi hen ikke stopper det. Da slipper hen unna med noe som i dag ville ha blitt dømt som seksuell omgang med mindre åring eller i beste fall at hen dømmes til det det faktisk er et overgrep.

At sex skjer mellom jernalderen 13-16 år, er noe vi må akseptere. Og heller skape rom for å gi de tilstrekkelig kunnskap om grensesetting og hvordan sex skal kunne oppleves som noe godt og at det alltid er lov å si nei uansett hvor langt man har kommet i akten.

Jeg fatter ikke at vi har en slik høring en gang jeg. Har dere fått med dere hva vi allerde sliter med i dagens samfunn mtp teknologi og det som skjer av overgrep bak lukkede skjermer og det er med barn helt ned i 11 års alderen.

Det er faktisk uvirkelig for meg at jeg sitter her å skriver dette. Våkn opp! Bruk heller energien på å bekytte de som skal beskyttes.