Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 256492

Dato: 12.04.2023

Jeg mener at forslaget IKKE burde gjennomføres. For BARN i denne alderen vil da naturlig nok se på dette som om de da bør ha sex tidligere istedefor å vente ett år.

"Den uskrevne lavalderen" kommer også muligens til å bli trukket ennå lavere av mange unge, for da de er 14 feks vil de tenke at det er jo ikke såå lenge til de er "lovlige" uansett, så da er det ikke såå farlig, for de følger jo loven...-snart. For sånn fungerer barn annerledes enn voksne, de fargelegger utenfor streken.

Presset vil komme tidligere fra andre og de unge kan få fler uheldige relasjoner tidligere. Det kan bli fler unge mødre og fedre, barn som får barn.

Beskytt de unge og ikke sett de i ennå større pressede situasjoner enn nødvendig! For lavalderen spiller faktisk en rolle for noen, også de som presser seg på de! For da vet de at dersom de har sex med de som er innenfor lovens lavalder, har de mindre tjangs for å bli tatt for enn om de er under. Dette har jeg selv vært vitne til, det er reelt! Ta ett standpunkt her og IKKE sett ned lavalderen, vær så snill.

Mvh tenåringsmor