Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 688365

Damp for livet

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg er en mann på 46 år som begynte å røyke da jeg var 14 år gammel. De siste 10 årene som røyker, røyket jeg mellom 2,5-3 pakker tobakk i uka, så jeg var vel det man kan kalle en storrøyker. I løpet av de 10 siste årene som røyker, hadde jeg prøvd å slutte uttallige mange ganger, med mange forskjellige virkemidler, nyttesløse sådanne.

 

På en ferietur i England gikk jeg tom for min følgesvenn, Rød Mix 3. På en innskytelse gikk jeg innom en tobakksbutikk i oxford og kjøpte meg et enkelt startsett for damping. Siden jeg ikke var hverken motivert for å slutte, og heller ikke tro på at det nyttet, så hadde jeg vel ikke store forventninger til dampen. Sjelden har jeg tatt sånn feil, ikke bare sluttet jeg å røyke, jeg har aldri tatt ett trekk fra en røyk etter jeg startet med dampen. Jeg har nå vært røykfri i 22 mnd.

 

Jeg startet med 24 mg. nikotin, og er nå nede på 3 mg., og har nå også trappet ned dampingen betraktelig. Fra å være en røykhostende, heseblesende røyker, føler jeg meg nå yngre i kroppen enn jeg har gjort på 20 år, og alt takket være dampen.

 

Kjære politikere! Ikke reguler ihjel dampen og gjøre den dyr og uinteressant for de som enda ikke har prøvd produktet. Her har dere et virkemiddel som har, og fortsatt kommer til å redde mange menneskeliv.

 

Med vennlig hilsen

Kai Ronny Sørli