Høringssvar fra Monika Hatlevoll

Elektroniske sigaretter

Dato: 30.07.2016

Svartype: Med merknad

Jeg var en røyker i 25 år og så ingen mulighet til å slutte da ingen av apotekets alternativer syntes å ha noen god effekt. Tilfeldighetene gjorde at jeg prøvde esigarett.

Først "sigalikes" type engangs. Disse hadde litt effekt, men kun til bruk i bil. Det ble tent en røyk ved første anledning. Prøvde også en type med utskiftbare filter, men disse hadde også liten effekt.

Bestemte meg så for å prøve typen med tank som man fyller væske på selv. Merket at suget ikke var like stort etter røyk men fortsatt litt for liten tilfredsstillelse. Helt til jeg oppdaget at man kunne få forskjellige smaker. Plutselig oppdaget jeg at jeg valgte det elektroniske alternativet oftere og oftere. Oppgraderte utstyret og kunne legge vekk tobakken for godt for snart et år siden.

Helsemesige forandringer er bedre humør, bedre kondis og huden har endret seg. Det er synd at dette alternativet til tobakk skal reguleres så strengt at det en sitter igjen med antagelig ikke er effektivt nok og altfor dyrt. Håper dere kan ta samfunnskostander med i betraktninen, her er det mange helsekroner å spare.