Høringssvar fra Jan Fredrik Kvam

Dato: 23.09.2016

Svartype: Med merknad

Først og fremst; Basert  på så utrolig mange personers tilbakemeldinger - om dere ikke lytter til disse så vil ALL deres troverdighet til dette temaet bli borte.

 

Kan bare snakke for meg selv, og min egen erfaring rundt tobakk og det å slutte med røyking;

 

Har brukt ca. 20 sigaretter i snitt, i ca. 25+ år.

Har hatt et stort ønske om å slutte å røyke i hvertfall de siste 15 år.

Har prøvd "alt"; legemidler med resept og velsignelse fra lege (zyban og champix), nikotinplaster, nikotintyggis,  hypnose, Allan Carr sin bok (Knallbra, foresten!), snus - you name it - har prøvd det meste.

De to nest beste for min del var Champix (hadde "ingen" birkninger på meg), og Allan Carr sin bok. Den kombinasjonen holdt meg røykfri (bortsett fra litt smugrøyking) i bortimot 3 uker.

 

Så - etter å ha vært innom en utenlandsk dampe-shop, ble jeg røykfri. Tok min siste sigarett utenfor inngangsdøren, gikk inn og forklarte at jeg ville slutte å røyke, fikk mulighet til å smake på litt forskjellige dampevæsker (e-juice - med og uten nikotin), og gikk ut igjen med (godt) utstyr verdt ca. 14 dagers normal røyking (med norske priser på sigaretter).

 

Resultatet er - 497 dager i dag uten sigaretter/snus. Siste røyken ble inntatt utenfor døren til den dampebutikken, for 497 dager siden. Det er et utrolig positivt bidrag til lommeboken, men HELSE-EFFEKTENE jeg har opplevd her jo hinsides noe av det jeg har prøvd før - fra første uken med e-sigaretter (I *POSITIV* forstand). Fastlegen min og tannlegen min er SÆRDELES glade for valget jeg har gjort. De er rimelig oppdaterte på forskning innen e-sigaretter, og har stor forståelse for de positive virkningene e-sigaretter har gjort for meg.

 

Med hilsen
Jan F. Kvam