Høringssvar fra Siw Risto Kjørsvik

Høringssvar TDP

Dato: 23.09.2016

Svartype: Med merknad

Damp er ikke tobakk, men et nytelsesmiddel og damp redder liv.

Jeg mener damp ikke skal reguleres under tobakksproduktsdirektivet, men som et nytelsesmiddel.

Vi som damper i dag har allerede sluttet å røyke, men det er tusen milliarder i verden som fortsatt røyker og det er et samfunnsansvar at de skal få et sunnere alternativ som er minst 95% sunnere enn røyken. Her har dere et produkt som er revolusjonerende i kampen mot røyken og den bør dere gripe med begge armer. Dere har ikke råd til å snu ryggen til denne muligheten for en helserevolusjon dette er.

Jeg har vært røykfri i fire år takket være dampen. Jeg skulle bare prøve hva dette var for noe og hadde ingen planer om å slutte å røyke. Fra dag en gikk jeg fra 20 sigaretter til 7. Etter en måned, var jeg ned på null sigaretter og har ikke smakt en siden for det frister ikke i det hele tatt.

Jeg har prøvd alt av røykeslutt produkter, så som Nicorette, Champix, bøker, avslapningsøvelser og til og med hypnose. Ingenting hjalp før jeg prøvde damp og jeg skulle bare prøve det.

Helsegevinsten er enorm ved overgang til damp.

Ta dampen ut av tobakksproduktdirektivet og reguler den som mat eller nytelsesmiddel. Ikke begrens størrelsen på tanker eller styrken på nikotin. Det har ingenting for seg og skaper bare mere søppel som vi alle vet er et problem.