Høringssvar fra Jeno Havelaar

Esigaretter og min historie

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Damping: en teknologi som fikk meg til å slutte å røyke innen en uke. Noenting ingen andere slutteprodukter har gjort. Etter 20 år med røyk var jeg fri. 

Og nå kommer damping bli kneblet av dårlig utvalg, høye priser og dårlig tilgjengelighet for nye brukere.

Nei, damping er ikke det samme som å ta en fjelltur. Men i forholdt til røyking virker dette et klokere valg. 

En form av kontroll på utstyr og ejuicene kan jeg være med på, og de fleste seriøse produsenter kan presentere testresultater og endrer oppskrifter hvor det trengs.

Vi dampere ønsker bra kvalitet, og er ikke redd for å være kravstor og boikotting av produkter. Mange produsenter har gått konkurs når det internationale dampemiljøet ikke får den kvalitet vi ønsker.

Å regulere store deler av denne marked kan gjøres fornuftig. Hør på oss: vi som bruker produkter, vet mere om det og ikke la prosessen være desentralisert. Eu er en enhet eller?

prisene for å teste produkter og avgifter på utstyr er uproporsionelt mtp andere land, og fører til færre folk som kommer til å slutte.

Hva slags rolle vil Norge ta i historiebøkene?

Prøv å snakke med oss, direkte. Besøk en dampebutikk. Les fora verden rundt.

dette burde ha vært en prioritet, og hadde kostet ingenting. Nå er vi to naboer som skriker mot hverandre gjennom en stålrør, og jeg må bruke dette her for å få min stemme bli hørt.

Mvh J. Havelaar (Nederlender bosatt i Norge)