Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 412370

Dato: 21.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har klart å slutte å røyke, endelig etter 26 år! takket være e-sigaretten. Etter utallige ganger har feilet, med mange typer hjelpemiddler, som nicotintyggis, sugetabletter, plaster og hypnose. 

Jeg hadde ikke råd til å røyke, men det hjalp ikke. da kutter man dessverre ut andre ting. (klær, sko, noe mat, sosiale ting som kino osv.  

Når jeg nå begynte å dampe e-sig, ble økonomien mer harmonisk også. for der jeg kjøper juicen koster det 50 kr pr 50 ml juice. Jeg har vært så letta! Jeg har råd til å leve "normalt." Skal dere ødelegge det? skal dere avgiftsbelegge dette så jeg/vi må tilbake til å slite?? settes i bås som en annen kjeltring!?!

E-sigaretter er ikke tobakk. Det kommer aldri til å bli tobakk. Så vær så snill å ikke behandle det som det er tobakk heller! 

Tenk så mye friskere alle som har byttet ut tobakken med denne juicen blir!  Har sett flere eksempler på det, bl.a på min mor som har røyka i 45 år. Nå er hun kvitt røykhosten, ser sunnere og friskere ut. Og hun som meg, har bede råd. 

E-sigarettvesken (juicen) er laget av samme ting som vi har i maten vår ellers. Godteri, drikker osv.  Dessuten er Nikotinet mindre skadelig når man tar bort de andre giftige stoffene som er i tobakk/sigaretter. 

Så kjære regering, gjør nå landet vårt og menneskeheten en tjeneste, La e-sig være lovlig. og til rimelige priser. Dere ønsker vel folkets beste?  Ja, og dere tenker vel ikke på å tjene på avgifter?  

E-sigaretter er kanskje ikke bare sundt, men de er i alle fall 100% sunnere en røyken!